Hatalmas felhőkarcoló épül Szerbiában

  Megkezdődtek a régóta ígérgetett Belgrád Torony munkálatai, amelyet Szerbia felhőkarcolójaként is emlegetnek. Az épületet közel 170 méter magasra tervezik.

  Belgrádban hamarosan egy új torony csúcsosodik a város fölé - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Erich Westendarp

  Belgrádban az elmúlt időszakban több beruházás is megvalósult, vagy folyamatban van: régi utcákat, tereket és műemlékeket rekonstruáltak, továbbá épül egy nemzetközi kikötő a Dunán és a lakosok ötleteit figyelembevéve egy parkot is építenek.

  Végre a régóta várt belgrádi tornyot is elkezdték megépíteni, és lassan, de biztosan haladnak az ígért, 168 méteres magasság felé, mellyel ez lesz a szerb főváros, sőt, az egész ország legmagasabb épülete is - írja a szerb Blic hírportál.

  Emellett számos, 100 méter feletti tornyot építenek még Belgrádban: az Ušće 2 építése hamarosan véget ér, és jelentős előrelépést láthatunk a Skyline lakó- és üzleti komplexumban is.

  Kevésbé ismert tény, hogy tíz évvel ezelőtt Újbelgrád városrészben tervben volt egy 333 méteres torony megépítése is. A komplexumot forgó toronynak tervezték, de a 100 emeletes felhőkarcoló elakadt a tervezésnél - írja a szerb napilap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!