Hatalmas felhőkarcoló épül Szerbiában

Megkezdődtek a régóta ígérgetett Belgrád Torony munkálatai, amelyet Szerbia felhőkarcolójaként is emlegetnek. Az épületet közel 170 méter magasra tervezik.

Belgrádban hamarosan egy új torony csúcsosodik a város fölé - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Erich Westendarp

Belgrádban az elmúlt időszakban több beruházás is megvalósult, vagy folyamatban van: régi utcákat, tereket és műemlékeket rekonstruáltak, továbbá épül egy nemzetközi kikötő a Dunán és a lakosok ötleteit figyelembevéve egy parkot is építenek.

Végre a régóta várt belgrádi tornyot is elkezdték megépíteni, és lassan, de biztosan haladnak az ígért, 168 méteres magasság felé, mellyel ez lesz a szerb főváros, sőt, az egész ország legmagasabb épülete is - írja a szerb Blic hírportál.

Emellett számos, 100 méter feletti tornyot építenek még Belgrádban: az Ušće 2 építése hamarosan véget ér, és jelentős előrelépést láthatunk a Skyline lakó- és üzleti komplexumban is.

Kevésbé ismert tény, hogy tíz évvel ezelőtt Újbelgrád városrészben tervben volt egy 333 méteres torony megépítése is. A komplexumot forgó toronynak tervezték, de a 100 emeletes felhőkarcoló elakadt a tervezésnél - írja a szerb napilap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek