Ezekről a szabályokról tudnia kell, ha Szerbiába menne síelni

A „Szerbiai Síközpontok", vagyis a „Skijališta Srbije" megjelentette az erre a szezonra vonatkozó kedvezményeit, kínálatait és a turistákat érintő általános tudnivalókat, amelyek hasznosak lehetnek mindenkinek, aki a szomszédban tervezi az idei telelését. 

Szerbiában már készülnek a síszezonra - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Oleksandr Pyrohov

A szerb síparadicsomokban síbérlet vásárlása szükséges a pályák használatához, amelyhez szükség lesz egy magunkról készült fotóra is. Ezt telefonon vagy egy USB-n is átnyújthatunk, de, ha otthon maradt a felvétel, akkor a helyszínen is kérhetjük, hogy fotózzanak le minket. A képpel ellátott sí-bérletet később mindig magunknál kell hordanunk a telelés idején.

Aki a félnapos síjegy mellett dönt, az a sípálya nyiva tartásának a kezdetétől 13 óráig, illetve 12:30-tól a sípálya zárásáig használhatja a belépőt. A szezonjegy előnye, hogy az minden elérhető aktivitásra érvényes: bobozhatunk vele, kipróbálhatjuk az adrenalinutazást és az úgynevezett tubingot is. Ezek az aktivitások viszont egy nap csak egyszer vehetők igénybe.

A központokban egyéb kikapcsolódási lehetőségeket is nyújtanak: gyermekek számára a motoros síszánkózás 600 dinárba kerül 10 percre, ami átszámítva 1600 forintot jelent, de különféle hójárműveket is biztosítanak kedvező áron.

Minden adott tehát egy kis téli mókához, kikapcsolódáshoz, amit az egész család élvez majd. A jól ismert szerbiai táj pedig még teljesebbé teszi az élményt. A síközpontokról bővebb információt a ide kattintva találhatnak angol nyelven is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek