40 év vita, 8 év kivitelezés és 483 millió euró kellett a híd felépüléséhez

  Tegnap adták át a forgalomnak a németországi Mosel folyó felett, 160 méteres magasságban átívelő hidat. Az építkezés Európa egyik legnagyobb szabású hídépítő vállalkozása volt.

  HochmoselbrückeForrás: Störfix, Lizenz: Creative Commons by-sa 3.0 de, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=84209445

  A Moseli völgyhíd, azaz Hochmoselbrücke a a Rajna-Majna-vidék és a Benelux államok, illetve a térség két meghatározó városa, Frankfurt és Brüsszel között teremt összeköttetést. Az 1,7 kilométer hosszú híd a B50-es autópálya új, 25 kilométeres szakaszához tartozik. Az építést már négy évtizede tervezik; végül sok vita és egyeztetés után valósult meg a beruházás. Összesen nyolc évig tartott a kivitelezés, mely a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt körülbelül 483 millió euróba (160 milliárd forint) került.

  Az előzetes számítások szerint naponta átlagosan 25 ezer jármű halad majd át az építményen, mely Németország második legmagasabb hídja - az első a 185 méteres magasságban futó baden-württembergi Kochertalbrücke, írja az euronews.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!