Újra gyaloghíd kapcsolja össze Artúr király legendás várának két felét

Nem mindennapi utazásban lehet része annak, aki ezentúl felkeresi Artúr király délnyugat-angliai Cornwallban található legendás birodalmát. Augusztus 11-én ugyanis a turisták előtt is megnyitják azt a gyaloghidat, amely a tintageli vár romjainak két részét újra egyesíti, és amely gyakorlatilag egy 57 méteres szurdokon ível át – írja a CNN. 

Ha hinni lehet a középkori történeteknek, akkor Artúr király valószínűleg ebben a tintageli erődítményben foganhatott egy mámoros éjszakán, ami később úgy megihlette Reginald de Dunstanvillet, Cornwall első grófját, hogy egy olyan várat építtetett 1230 és 1240 között, amely félig a szárazföldön, félig a tengerbe nyúló hegyfokon áll. 

Ezt a két részt tehát évszázadokkal ezelőtt is összekötötte egy keskeny földhíd, de a víz és a szél nagyjából a XVI. századra szépen lassan elhordta azt, és egészen eddig csak egy meredek, 148 fokból álló lépcsősoron lehetett megközelíteni a várat.

Forrás: Ethel Davies/ ROBERT HARDING HERITAGE / AFP

Most már azonban sokkal kényelmesebben is megtehetik ezt a turisták. Az acélból, helyi palakőből és tölgyfából készült két, 33 méteres tartókonzolos gyaloghidat az angol örökségvédelmi szervezet, az English Heritage építtette. A szervezet külön felhívja a figyelmet arra a szerkezet közepén található 40 milliméteres hasadékra, amelyet könnyedén át lehet ugyan lépni, de arra pont jó, hogy egy kicsit megemelje a magasságtól rettegők pulzusát, és egyben utaljon a múlt és a jelen, a legendák és a történelem törékeny határvonalára.

Forrás: English Heritage



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek