Véget érhet Kínában az üveghíd-láz

Kína üveghidak iránti megszállottsága hamar véget érhet, miután az adrenalinturbózó látványosságokon számos baleset történik. Az egyik tartomány, az Észak-Kína festői hegyvidékén elhelyezkedő Hopej például úgy döntött, hogy bezárja mind a 32 áttetsző látványosságát, melybe a hidak mellett utak és kilátók is tartoznak - számol be róla a Guardian.

Az egyik hopeji üveghíd, PingshanbanForrás: Achim Höfling/wikipedia.org

Ezek között van a Hongyagu üveghíd is, amely a közelmúltig a világ leghosszabb üveghídjának címét viselte. A tériszonyosoknak semmiképp sem ajánlott szerkezet 488 méteren húzódik két meredek szikla között, és több mint ezer üveglap borítja. Szintén bezárták a Taihang-hegység keleti részén található hegyi sétányt, mely azzal fokozta félelmetes hatását, hogy a rálépőknek úgy tűnhetett, talpuk alatt összetörik az üveg.

Történtek persze valódi balesetek is sajnos, például Guangxi tartományban egy üvegcsúszda a heves esőzések után túlságosan csúszóssá vált, és egy ember a korlátnak csapódva vesztette életét, emellett további hat személy megsérült. Olyan különös balesetekről is beszámoltak, mely szerint a turistákat repkedő szemétdarabok találták el az üveghídon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek