Több nemzetközi kikötőt is építenek a szerbek

Korábban már írtunk róla, hogy új nemzetközi kikötőt építenek a Dunán, a Belgrádhoz tartozó Zimonynál. A napokban az is kiderült, hogy mikortól lép üzembe az új hajómegálló.

Sötétedés után különösen szép a város látványa a vízrőlForrás: Pixabay / Készítette: stevanaksentijevic

Várhatóan 2020 márciusában már ebből a kikötőből is elindulhatunk hajókázni - írja a szerb Turistički Svet magazin. Jelenleg az előkészítő munkák folynak, amikor pedig elkészül a kikötő, minden típusú tengerjáró kiköthet itt.

A kikötőben lesz egy 50 méter hosszú híd, a dokk leszálló részén pedig kis konténer típusú irodákat helyeznek ki a vám- és rendőrségi ügyintézéshez.

A kikötőirányító ügynökség hat hasonló kikötőt nyitott meg a forgalom előtt Szerbiában: Belgrádban, Újvidéken, Donji Milanovacon, Smederevóban, Golubacban és Kladovóban. A tervek szerint újabb kikötőket építenek majd Zemunban és Veliko Gradište településen, valamint Ram és Magyarkanizsa településeken is.

Szerbiában egyébként az idei szezon végére rekord mennyiségű, 1500 hajó kikötése várható. Ami jó hír a turistáknak, hogy a szomszédos országban idén kitolták a belgrádi hajókirándulások határidejét, így akár a kora téli hónapokban is elmehetünk egy hajós túrára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek