Ezek most a világ legveszélyesebb országai

Egy orvosi és biztonsági szakértőkből álló csoport, az International SOS interaktív térképet alkotott, mely az egyes országokba történő utazás kockázatairól értesít. Az eredmények nem tartogatnak túl sok meglepetést - adja hírül a Daily Mail.

A líbiai TripoliForrás: Patrick André Perron/commons.wikimedia.org

A legveszélyesebb országok között Líbia, Szomália, valamint Afganisztán és Venezuela szerepel. Ezzel szemben a legbiztonságosabbnak Norvégiát, Finnországot és Izlandot találta a szakértői csoport. Ez utóbbi helyeken nemcsak az egészségügyi kockázatok alacsonyak, de egyéb biztonsági aggályok sem merülnek fel.

A legnagyobb egészségügyi kockázattal Guineában, Sierra Leonéban, Libériában, Dél-Szudánban, Eritreában és a Közép-afrikai Köztársaságban kell számolni, de Jemen, Szíria és Észak-Korea sem tekinthető biztonságosnak ebből a szempontból. Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Ausztráliában, Dél-Koreában és Japánban viszont nem fenyegeti nagyobb veszély az egészségünket.

Ami az általános biztonságot illeti: Afganisztán, Szíria, Jemen, Irak, Szomália, Líbia és Nigéria egyes részei a lista alján helyezkednek el, míg Norvégiában, Grönlandon, Finnországban, Izlandon, Svájcban és Szlovéniában elhanyagolható a kockázat.

Ami a közúti biztonságot illeti, az afrikai országokon kívül a legnagyobb kockázatot Venezuela, Belize, a Dominikai Köztársaság, Szaúd-Arábia, Thaiföld és Vietnam rejti, míg Európa legnagyobb részét alacsony kockázatúnak értékelték, Japán, Ausztrália és Új-Zéland mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek