A világ legjobb úti célja lett a szomszédos ország

Az amerikai Luxusutazás-szervezők Szövetsége, a Virtuoso közzétette a jövő év legnépszerűbb turisztikai állomásainak listáját, vagyis a Luxe Reportot.

Dubrovnik az egyik legfelkapottabb turisztikai látványosság HorvátországbanForrás: Pixabay / Készítette: Ioannis Ioannidis

Horvátország három kategóriában is a világ legjobb 5 desztinációja között szerepel. A legnépszerűbb feltörekvő és gyorsan fejlődő úti célok kategóriájában Horvátország az első helyet szerezte meg, megelőzve az Antarktiszt, Izlandot, Japánt és Portugáliát.

Az évezred legjobb úti céljainak kategóriájában a harmadik helyre került Görögország és Bali mögött, valamint Izland és Kambodzsa előtt. A legjobb globális úti cél kategóriában Horvátország az ötödik lett, előtte Olaszország, Görögország, Franciaország és Japán szerepelnek.

A jelentésben beszámoltak a turisták legújabb szokásairól is: egyre népszerűbben azok a célállomások, ahol nagyobb az érintetlen terület és gazdag a kultúra, mint Borneó, Grönland vagy Omán.

Mint kiderül, a turisták azt szeretnék, hogy minél több országot felfedezhessenek, minél rövidebb utakon, és minél rövidebb idő alatt. Például egyszerre akarnak városnéző túrát tenni és a dzsungel szépségét élvezni. A gasztroturizmus is egyre népszerűbb, ami nem merül ki az előkelő éttermek látogatásában, hanem kiegészül a tanyasi turizmussal és a főzőtanfolyamokon való részvétellel is. Emellett a jelentés azt is kiemeli, hogy egyre népszerűbb a csoportos utazás, sőt sokan még a mézesheteket is a barátaikkal szeretnék tölteni - írja a horvátországi Hr Turizam idegenforgalmi magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek