Jövőre ezekbe az országokba lesz érdemes elutazni

A Lonelyplanet összeállított egy listát azokból a helyszínekből, melyeket a leginkább érdemes lehet meglátogatnunk 2020-ban. A rangsor felállításánál fontos szempont volt a környezettudatosság, ez alapján került az első helyre Bhután, a himalájai királyság, ahol napidíjat kell fizetniük a látogatóknak. Az ország már karbonsemleges, de a tervek szerint jövőre a mezőgazdaságot is szeretnék teljes egészében vegyszermentessé alakítani, így ez az ország lehet az első, biotermesztésre épülő úticél.

BhutánForrás: Sittichok Glomvinya/pixabay.com

A második helyre Anglia került, ahol a változatos tengerpartokat emelte ki az útikalauz, és azt, hogy jövőre megnyílik az England Coast Past (Angliai parti ösvény), mely a világ leghosszabb, folytonos tengerparti túraútvonala lesz. A harmadik helyen Észak-Macedóniát találjuk, ahol a kiemelt látványosságok között az Ohridi-tó és a magas-szkraduszi túraút szerepel.

Az országok mellett a városok közül is válogattak a szerkesztők, ahol első helyre az ausztriai Salzburg került a 100 éves salzburgi fesztivál kapcsán, a második Washington lett, ahol a 19. alkotmánymódosítás 100. évfordulóját ünneplik, mely a nőknek is választójogot biztosított, a harmadik pedig Kairó, ahol a tervek szerint jövőre nyílik meg a Nagy Egyiptomi Múzeum.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek