Hamarosan kötélpályán lehet átsuhanni a kínai-orosz határ felett

  A maga nemében páratlan megoldást találtak ki az egyik kínai-orosz határátkelőhöz, sehol a világon nincs ugyanis olyan hely, ahol egy folyó felett lebegve lehet átkelni az országhatáron.

  A holland UNStudio nemrégiben mutatta be a határátkelő látványterveit, mely valójában egy folyó felett átívelő, kabinos megoldás lesz. Szintén ez a cég tervezi az orosz oldalon lévő terminál épületét is. Blagovescsenszk és a kínai Heihe között, az Amur folyó között vezet majd az új átkelő.

  Az orosz terminálForrás: UNStudio

  Az átkelőn összesen négy kabin fog közlekedni, melyek mindegyike 60 utast tud szállítani. A folyón való határátkelés kevesebb mint tíz percig fog csupán tartani.

  Forrás: UNStudio

  Telenként a folyó vize rendszeresen befagy, így könnyen lehet egyik oldalról közlekedni a másikra. A dizájnirodának is ez adta az ötletet, többek között az orosz terminál épületéhez, melyet leginkább egy „vezérlő" fáklyához hasonlítanak.

  Forrás: UNStudio

  Egy olyan helyet terveztek, amely összeköti a két kultúrát, és ahol lehetőség van különböző nemzetközi események megrendezésére is. Itt kapott helyet az Urbal Tribune elnevezésű közösségi tér, mely a terminált összeköti a közelben lévő Blagovescsenszk Kulturális Központtal, írja a Lonely Planet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!