Fából készült evőeszközt vezetnek be a London-Párizs vonatúton

  Az Eurostar vonatok 25 éve szállítják az utasokat keresztül a Csalagúton Londonból Párizsba és vissza. Most a vonatot üzemeltető cég – amely Amszterdamba, Brüsszelbe és a párizsi Disneylandbe is indít járatokat – bejelentette, hogy minden egyes induló vonat után egy fát ültet el. Ez összesen ötven fát jelent naponta.

  Egy Eurostar vonat LondonbanForrás: theo-choi/Pixabay

  2020-tól ráadásként minden évben ültetnek plusz 20 000 darab fát Angliában, Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában. A cég vonatai lesznek egyben az első műanyagmentes vonatok, azaz száműznek róluk minden egyszer használatos műanyagot. A 10.24-kor induló londoni vonaton csak fából készült evőeszközt fognak használni, papírpohárban szolgálják fel a kávét és az élelmiszereket környezetbarát csomagolóanyagokban tárolják majd. Az utasoknak ettől függetlenül szabadon felvihetik a vonatra a saját műanyag palackos vizüket, ha szeretnék.

  A vonatozásra is szeretnék jobban ösztönözni az embereket, mivel egy London-Heathrow közötti kocsiút ugyanannyi széndioxid kibocsátással jár egy főre lebontva, mint egy vonatút Londonból Párizsba, írja az Independent.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!