Hanoiban megelégelték, hogy majdnem leviszi a vonat az emberek fejét

  Hanoiban, Vietnám fővárosában az egyik legizgalmasabb turistalátványosságnak számít az évszázados sikátorokban futó vasútvonal. A helyiek igyekeztek is minél inkább kihasználni az ide áramló turizmust, és kávézóteraszokat létesítettek a térben nem éppen bővelkedő területen, hogy a látogatók itt ücsörögve élvezhessék az adrenalinfröccsöt, melyet az biztosított, hogy a vonat mindössze néhány centire az asztalaik szélétől haladt el.

  Vasúti sínek a sikátorbanForrás: Ana Jimenez/pixabay.com

  Legalábbis egészen idáig ez volt jellemző, mert a hatóságok most úgy döntöttek, véget vetnek a kockázatos kikapcsolódásnak, és bezárják a vasút mellett nyílt kávézókat - derül ki a Reuters tudósításából.

  A vasútvonalon egyébként, mely még a francia gyarmatosítók idején épült, 1902-ben, Hanoiból Haiphong, Lang Son valamint Lao Cai irányába közlekednek utas- és csomagszállító vonatok. A helyi hírek szerint nemrégiben az egyik vonatnak vészfékeznie kellett, nehogy elüsse a sínek mellett kóválygó turistákat, ezért döntött a közlekedési minisztérium a kávézók bezárása mellett. Az intézkedéstől a zavartalan közlekedés biztosítását remélik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!