Hanoiban megelégelték, hogy majdnem leviszi a vonat az emberek fejét

Hanoiban, Vietnám fővárosában az egyik legizgalmasabb turistalátványosságnak számít az évszázados sikátorokban futó vasútvonal. A helyiek igyekeztek is minél inkább kihasználni az ide áramló turizmust, és kávézóteraszokat létesítettek a térben nem éppen bővelkedő területen, hogy a látogatók itt ücsörögve élvezhessék az adrenalinfröccsöt, melyet az biztosított, hogy a vonat mindössze néhány centire az asztalaik szélétől haladt el.

Vasúti sínek a sikátorbanForrás: Ana Jimenez/pixabay.com

Legalábbis egészen idáig ez volt jellemző, mert a hatóságok most úgy döntöttek, véget vetnek a kockázatos kikapcsolódásnak, és bezárják a vasút mellett nyílt kávézókat - derül ki a Reuters tudósításából.

A vasútvonalon egyébként, mely még a francia gyarmatosítók idején épült, 1902-ben, Hanoiból Haiphong, Lang Son valamint Lao Cai irányába közlekednek utas- és csomagszállító vonatok. A helyi hírek szerint nemrégiben az egyik vonatnak vészfékeznie kellett, nehogy elüsse a sínek mellett kóválygó turistákat, ezért döntött a közlekedési minisztérium a kávézók bezárása mellett. Az intézkedéstől a zavartalan közlekedés biztosítását remélik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek