Egy gyilkosság témájára húzzák fel a VIP utazást a világ egyik legelegánsabb vonatán

A vonat megnevezése egy kicsit zűrös, mert az Orient Expressz elég sok megoldást takar. Van a legendás vonat, mely Párizs és Isztambul között szállította a 20. század elejének arisztokráciáját, illetve több filmsztárt és uralkodót is. Utazott a vonaton Agatha Christie is, akit megihletett az élmény, melyet több más eseménnyel kombinálva alkotta meg a krimi irodalom egyik legnagyobb klasszikusát, a Gyilkosság az Orient Expresszen című regényt.

Az Orient expressz indulásra készForrás: Pres Panayotov/Shutterstock

Csakhogy a vonat nem csupán ezen az egyetlen útvonalon járt, illetve a vonatot működtető cég sem csupán ezt az egyetlen hírneves szerelvényt bocsátotta útjára. A Kék Vonat szintén a kifinomult elegancia szimbóluma volt, és amikor 1982-ben új életet leheltek az addigra kissé megfakultan csillogó kocsikba, újra lehetett robogni a szerelvényen – igaz, meglehetősen ritkán.

Az Agatha Christie rajongók pedig ezen a ponton már valószínűleg kitalálták, hogy az út témája A titokzatos Kék Vonat lesz. És igen, ebben a történetben is történik egy hátborzongató gyilkosság. A lehetőség egyszeri és megismételhetetlen, a járatot ugyanis nem tervezik rendszeresre, csupán egyszer, 2020. január 18-án indul útjára. Jegyeket a társaság honlapján lehet foglalni az útra, és attól függően lehet választani, hogy csak az alapjátékban és az utazásban szeretnének-e részt venni, vagy a VIP verzióra szavaznak, ahol korhű kosztümökben lehet játszani a nyomozót. Az alapár 7 950 fontról indul (körülbelül 3 millió forint), míg a VIP jegyek ára 21 900 fontnál kezdődik (körülbelül 8,4 millió forint), igaz ez utóbbi két személyre szól.

Az útvonal egyébként önmagában is gyönyörű, mivel Párizs és Nizza között szállítja a vállalkozó utasokat a vonat, akik egy nap alatt oldják meg a híres rejtélyt. Ez alatt az idő alatt kapnak egy ötcsillagos reggelit, majd két további ínyenc étkezés vár rájuk, élőzenével, teázással és pezsgőkoktélokkal megbolondítva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek