Egyre népszerűbbek a meglepetés utak, amelyeken senki tudja, hova viszik

Biztos, hogy mindenki játszott olyat gyerekkorában, hogy bekötik a szemét, majd valaki kézenfogja és elvezeti valahova. Ám úgy tűnik, sokaknak kifejezetten örömet okoz még felnőttként is, ha nem tudja, hogy hova megy és mennyi ideig marad. Ezt az izgalmat, vagyis az előre nem sejthető élmény utáni vágyat ragadják meg az utazásszervezők, akik látva a sikert, egyre több turistát csábítanak ilyen meglepetés utakra – olvasható a Daily Mail internetes oldalán.

Az érzés, amikor kiderül, hova hoztak!Forrás: rawpixel/pixabay

A Nyugat-Virginiai Turisztikai Hivatal a hónap elején olyan ingyenes, kétnapos utat hirdetett meg a Facebookon, amelyben csak az államot jelölte meg, valamint kérte a jelentkezőket, hogy rétegesen öltözzenek, vegyenek fel túrabakancsot, de csak olyanok jelentkezzenek, akikben van egy minimális kalandvágy.

Ötszáz ember jelentkezett, amelyből 33 szerencséset kiválasztottak, köztük Dena Espenscheid-t is, aki a napilapnak mesélt az élményeiről. A jelentkezőkkel az indulás napján egy washingtoni buszpályaudvaron találkoztak. Amikor Dena meglátta a buszon a feliratot, miszerint az Úticél ismeretlen, valamint számos színes fotót, még izgatottabb lett.

 "A testvérem azt mondta, el fognak rabolni. De végül nem így lett, fantasztikus volt. Egyébként sose jutott volna eszembe Virginiába kiruccanni hétvégére, nem tudtam, mi látnivaló van ott" – fogalmazott Dena.

A rejtélyes utak szervezése egyre népszerűbb mind az egyéni, mind a csoportos utaztatásban. Busszal, repülővel és vonattal is utazhat az ember, az utak pedig különböző hosszúságúak és témájúak lehetnek. Olykor csak nagy általánosságban árulnak el valamit az útról, máskor pedig a repülőtéren részletezik az utazás programját, amit sokan egyébként ajándékba kapnak. 

Denise Chaykun Weaver, aki majdnem egy évtizeddel ezelőtt kezdett ilyen rejtélyes, meglepetés túrákat szervezni egy barátjának, most azt mondja, ezzel azoknak az ügyfeleknek segít, akik nehezen tudnak döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy pontosan hová akarnak elutazni. Cége ma már több száz kirándulást szervez évente. "Van valami varázslatos dolog a rejtélyes utazásban, mégpedig az, hogy nem te irányítod. Nem tudod, hová mész. A meglepetés pedig nagyon szórakoztató" – fogalmazott Denise, miközben hozzátette, mindig az ügyfelek érdeklődésén alapuló utazásokat kínálnak, vagyis senkit nem küldenek ejtőernyőzni, ha fél a magasságtól.

Seneca rocksForrás: Asilverstein/wikipedia

Az észak-dakotai Fargo névre keresztelt, rózsaszín busz rejtélyes, de jótékonykodással is összekötött legelső útját 2007-ben járta meg, amelyen akkor egy ALS nevű neurológiai betegség további kutatásához gyűjtöttek pénzt a résztvevőktől. Most már ezzel a busszal leginkább a nők számára szervez utakat. Teli buszokat vitt júniusban Michiganbe, októberben Texasba, jövő szeptemberre pedig kéthetes skandináv utat tervez.

A virginiai útról a fentebb említett Dena Espenscheid azt nyilatkozta, hogy azért is volt jó, mert munkája miatt mindig kiskosztümben és magassarkúban jár, ezúttal azonban felöltözhetett lazábban is. A busz ugyanis Virginia hegyeibe vitte őket, ahol néhány óra túrázás után a Blackwater Falls-nál még egy gourmet ebédre is megálltak. "Szinte álomszerű volt, Seneca Rocks-nál még lovagoltunk is a hegyen." A csoport aztán persze vacsorázni ment, végig járhatták a boltokat, a kávézókat, majd belevethették magukat a hajdani bányászvárosok éjszakai életébe. "Szerintem nagyon szuper dolog, ha egy olyan hétvégére tudsz elutazni, amit nem te szervezel meg."

Hasonlóan kalandvágyó turistáknak szervez egyébként utakat többek a között a Pack Up + Go ("pakolj be és indulás") és a SurpriseMeTrips ("Lepj Meg Utak") csapata is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek