Ha Harry Potter rajongó, és Genovába készül, akkor izgalmas meglepetés várja

Olaszországban sem csillapodik a Harry Potter-láz! Ezért nem meglepő, hogy Halloween környékén izgalmas programokat kínálnak a rajongóknak és a turistáknak. Hamarosan útnak indul a 9 és ¾ peronról az első és egyetlen olasz mágikus vonat, a Genova Hogwarts Express – olvasható a Si Viaggia utazási portálon.

Pakoljon be bőröndjébe sok varázslatos tárgyat, vegye fel a köpenyét, hiszen mindenre készen kell állnia a Genova Manin állomáson november 1-én, pénteken 11.45-kor. Az utasok bájitalokat ízlehetnek és varázslatokat tanulhatnak az út során. 

Ez az 5972 Olton Hall típusú mozdony vontatta a Harry Potter filmekben a Roxfort ExpressztForrás: Phil Scott/ Wikipedia

Aki lemaradna, november 2-án és 3-án is útnak indulhat a Casella vonattal, ami ezen a két napon szintén átalakul és minden évben a varázslat és a boszorkányság magasiskolájába viszi a varázslótanoncokat. A kaland a Mura di San Bartolomeo pici állomásán, a Mackenzie-Wolfson kastély alatt indul. Már a táj látványa is varázslatos: az ösvényről el lehet látni Genovától a tengerig, de a felfele araszoló vasúttal megpillanthatja Portofino sziklás partjait is, távolabb pedig a 17. századi Sperone, Puin és Diamante erődítmények sziluettjei láthatók.

Casella csodálatos látképe, ahova befut a vonatForrás: Bbruno/Wikipedia

Ezután az erdőn keresztül folytatja útját a gőzös, majd a híres alpesi vasutakhoz hasonló széles hajtűkanyarokkal ereszkedik le egy kicsi svájci látképpel, kőhajításnyira a tengertől. Végül a Cortino folyó mentén bepöfög Casella faluba, ahol a feltörekvő mágusok és boszorkányok titkos ajándékot kapnak, valamint néhány fénykép főszereplői lehetnek, hogy örökre emlékezhessenek erre napra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek