Az erdőváros az új okosváros

  Az olasz építész, Stefano Boeri nyilvánosságra hozta terveit, melyekben a mexikói Cancun ökovárossá alakítását mutatja be, méghozzá nem is akárhogyan. Ha az illetékes önkormányzat elfogadja a terveket, a cancuni okos erdőváros 557 hektáron épül majd fel, a fejlesztés 7, 5 millió növényt foglal majd magában - derül ki a Dezeen cikkéből

  Az Xcare park CancunbanForrás: Michelle Maria/pixabay.com

  A cancuni erdőváros nem más, mint egy botanikus kert a városon belül, mely a maják örökségére épül, és emlékeztet a régi hagyományoknak a természeti és a szakrális való kapcsolatára, egy olyan városi ökoszisztéma, melyben a természet és a város egyetlen organizmusként működik.

  A projekt az építész erdőváros koncepciójának része, melynek keretében tervek születtek a kínai városok felhőkarcolóinak bezöldítéséről is. A zöld növények jelenléte többek között a szennyezett környezet megtisztítását hivatott elérni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!