Ezt a tényezőt is vegye figyelembe, ha Szerbiába indul kirándulni

  Rendkívül rossz a levegő minősége a szomszédos Szabadkán, Újvidéken, Užiceben, Pancsován és Valjevóban. Belgrád pedig a világ legszennyezettebb levegőjű városai közé tartozik.

  Ha a szomszédos Szerbiában tervez kirándulni, akkor számolnia kell a légszennyezéssel, amelyet a fűtési idény kedete csak tovább fokozhat.

  Szennyezett levegő fogadja a turistákat Belgrádban - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: volim_cipele0

  A szakemberek szerint a levegő részecskeösszetétele nagyban függ az időjárási körülményektől is.  A gyenge légmozgás, az erős éjszakai lehűlés, míg napközben a megszokottnál magasabb a hőmérséklet - ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a levegő minősége romlik.

  Az illetékesek szerint a városokban sokkal hatékonyabban kellene szabályozni a közlekedést, az önkormányzatoknak pedig törekedniük kellene arra, hogy csatlakozzanak a központi fűtőrendszerekhez.

  A hőerőművek amelyek nem szabályozzák megfelelően a kén-dioxid- és a részecskekibocsájtást, nagyban hozzájárulnak a levegő szennyezettségéhez. A megoldás abban volna, hogy kevesebb gyenge minőségű fosszilis energiahordozót használjanak üzemanyagként, valamint fontos a helyes fűtőanyag használata is - olvasható a Pannon RTV hírportálon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!