Új, nemzetközi kikötő épül a Dunán

  A Duna szerbiai szakaszát szeretnék még vonzóbbá tenni a turisták számára, ezért döntöttek az új, zimonyi nemzetközi kikötő kiépítése mellett - írja a szerb Turistički Svet magazin.

  Csónakok a Dunán, ZimonybanForrás: Shutterstock / Készítette: Marko25

  A Duna szerbiai szakaszán hét erődítmény, két nemzeti park található, és a folyó partján fekszik az ország két legnagyobb városa, Újvidék és Belgrád is. Mindez együtt ideális feltételeket teremt egy tartalmas dunai kiránduláshoz. A Duna a világ egyik legnépszerűbb folyója is a Nílus és a Mississippi mellett, Szerbiában azonban még mindig kihasználatlan idegenforgalmi szempontból. Ezen szeretnének most változtatni.

  A kikötő kiépítése mellett tervezik még a térség régészeti lelőhelyeinek további fejlesztését is, a zimonyi beruházások tehát csak az első lépései annak a hosszú útnak, amelyet az országban a turizmusfejlesztés során megtesz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!