Újabb titkok tárulnak fel Belgrád földalatti világából

  A Tašmajdan barlangok lesznek a szerb főváros új turisztikai attrakciói. A felújításokat követően számos, érdekes látványosság és program várja majd a helyieket és a turistákat egyaránt - tudtuk meg a Turistički Svet hírportál cikkéből.

  Tašmajdan park, BelgrádForrás: Shutterstock / Készítette: Bobica10

  Piramis a város szívében, Karađorđe rejtekhely, náci székhely, kőbánya, éjszakai klub és polgári temető -  csak néhány az ígért látnivalókból.

  A Tašmajdan barlang számos érdekes történetet kínál majd: kőbánya-szobák, néhány millió éves barlang és jéggyár is várja majd a látogatókat.

  Az utolsó szoba, egy hatalmas barlang a Chance étterem alatt található, és itt volt a régi temető is, ahol olyan ismert belgrádiakat temettek el, mint Ilija Kolarac vagy Đuro Jakšić. A szakemberek azt gyanítják, hogy a barlangból kivezető járat a Jogi Egyetemnél ér véget. Egy régi temető omlott itt össze, a csontok szétszóródtak, így hátborzongató, misztikus atmoszférába csöppenhetünk bele, amely sok titokzatos történetet rejt.

  Az illetékesek először a térség biztonsági rendszerét akarják kialakítani, majd különféle eszközöket telepítenek annak kifogástalan működéséhez. Mint hangsúlyozták, igyekeznek mindent megtenni, hogy a lehető legkreatívabban alakítsák ki a föld alatti területet, addig még azonban sok munka vár rájuk. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!