Ezért ajánlja egy amerikai magazin Belgrádot a turistáknak

A „Conde Nast Traveler" legújabb kiadásában Belgrádot ajánlja úticélnak, mint a balkáni kultúra autentikus megtestesítőjét és az európai városok egyik legnépszerűbbikét. Szerintük ez a legjobb időszak, hogy meglátogassuk a sokoldalú várost, amely számos kikapcsolódási lehetőséget és művészeti eseményt kínál.

Turistalátogatás BelgrádbaForrás: Pixabay / Készítette: volim_cipele0

A New York-i magazin felhívja a figyelmet Marina Abramović kiállítására, amely 2020 január 20-ig látható, és amelyet az elmúlt időszak legnagyobb művészeti eseményei közé sorolnak. Az újság szerint már csak a kiállítás miatt is érdemes ellátogatni Belgrádba, de ha már ott vagyunk, ne hagyjuk ki a Nikola Tesla múzeumot sem, amely a város egyik legfontosabb idegenforgalmi célpontja. Az UNESCO védelme alatt álló kiállítás Tesla munkásságát mutatja be, és angol nyelven is hallgatható túrát foglal magába.

Érdemes még körbejárni a Szent Száva templomot, amit Kelet-Európa Sagrada Familiájának is neveznek, és persze ott van még a híres Kalemegdan és a történelmi jelentőségű belgrádi erődítmények, valamint a Ružica templom, az állatkert és a katonai múzeum is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek