800 elektromos meghajtású járművet várnak egy bécsi rekordkísérlethez

A bécsi E-Mobilitási Parádét szeptember 7-én rendezik meg Bécsben. Ebből az alkalomból egy rekordkísérletre is készül az osztrák főváros: a világ leghosszabb, elektromos járművekből álló konvojával szeretnének bekerülni a Guiness Rekordok Könyvébe.

A Wiener Linien önvezető e-autóbuszaForrás: Seestadt Aspernben © Wiener Linien / Robert Peres

A rekordkísérlethez több 800 elektromos meghajtású e-autót, e-buszt, e-teherautót, e-biciklit, e-rollert és e-mopedet várnak, hogy a bécsi Ringen körözve alakítsanak konvojt. A rekordkísérleten bárki részt vehet, aki előzetesen regisztrálta elektromos járművét. A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien például e-autóbusszal és a még tesztelés alatt álló önvezető e-buszával is képviselteti majd magát, áll Bécs Város Külképviseleti Irodájának hírlevelében.

A rekordkísérlet délután 15 és 17 óra között lesz, a célja pedig, hogy felhívják a figyelmet a klímabarát közlekedésre. A program részeként reggel 10 órától a Gänsbachergasse 1-ben óriási e-mobilitási piactér várja az érdeklődőket járműbemutatókkal, tesztvezetéssel, előadásokkal és hasznos tanácsokkal, majd következik az elektromos járművek felvonulása „Rock den Ring" mottóval a Ringen - ami egyben a rekordkísérlet is – majd 17 órától a Heldenplatzon sorakoznak fel a járművek, ahol színes program várja a résztvevőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek