Ingyen utazhat, aki a Nobel-díjas író könyvét olvassa

  Vasárnap ingyen utazhatnak a wroclawi tömegközlekedési eszközökön azok, akiknél Lengyelország friss Nobel-díjas írójának, Olga Tokarczuknak valamelyik könyvével szállnak fel a járműre, akár papír-, akár e-könyv-formátumban olvassák azt - számol be róla a Guardian.

  WroclawForrás: studio500mm/wikipedia.org

  "Amint meghallottuk a hírt a díjról, a város összes lakójával meg akartuk osztani az örömünket - mondta Przemyslaw Galecki, a városháza szóvivője az AFP-nek. Wroclaw egyébként tiszteletbeli polgárának is választotta az írót, aki részben ebben a városban, részben pedig a Csehországgal határos Krajanówban él.

  Olga Tokarczuk, aki idén a tavaly át nem adott díjat kapta meg "narratív képzelőerejéért, mely enciklopedikus szenvedéllyel ábrázolja a határok átlépését mint életformát", még júniusban Európa egyik legszebb és legfontosabb városának nevezte a települést.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!