A tenger mélyén érlelt borokat kóstolhat Horvátországban

  Az Ilok-pincészet a 2011-es betakarításából származó borait az Adriai-tenger északi részén található Ike-öbölben erjesztette, hogy az egy évvel később igazán egyedülálló ízvilággal gazdagodjon - tudtuk meg a horvátországi HrTurizam cikkéből.

  Az üvegeket a tenger formálta ilyenreForrás: ilocki-podrumi.hr / Kélszítette: Josip Čekada

  A borokat külön erre a célra készített ketrecekben süllyesztették a tengerbe, 20 méter mélyre.     

  Ilyen ketrecben süllyesztették víz alá a borokatForrás: ilocki-podrumi.hr

  A különleges érlelést csak 1100 palackon végezték el, így azon szerencsések száma is kevés lesz, akik megkósolhatják majd ezeket a különleges italokat.

  A pincészet tulajdonosainak elmondása szerint a bor erősen sárga színű, arany tükröződéssel. Nagyon ízléses, elegáns, keserédes, lágy és egyedi, íze az Adria érintését idézi fel. A só és a hullámok ereje kizárólag a dugóra voltak hatással, az üvegek külsejét pedig a tenger hullámai alakították.

  A különleges, tenger érlelte bor kóstolására hosszú várólista alakult ki, és az a kevés ember, aki az 1100 palack valamelyikébe belekóstolhat majd, feltételezhetően borsos áron teheti ezt meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!