Hihetetlen mennyiségű gumiabroncs került elő a Tara-folyó medréből

  Úgy tűnik, egyre többen szeretnének tenni valamit az élhetőbb környezetért. A svájci szemétgyűjtő turisták után, most egy csapat montenegrói lakos és néhány egyesület is felkerekedett, hogy megtisztítsa a Tara-folyó egy részét, a ®ugić luka és a Radovan luka közötti szakaszon - írja a Montenegrói RTV.

  Nagy halom gumiabroncs került ki a Tara-folyó medrébőlForrás: Facebook / Nacionalni Parkovi Crne Gore

  Az akció során mintegy 200 gumiabroncsot húztak ki a vízből. Az illetékesek aggodalmuknak adtak hangot, miszerint ha az ide látogatók a piszkos Tara képét viszik tovább, az rossz fényt vet az egész országra. A folyó egyébként népszerű a vadvízi evezők körében, de azokat a turistákat is vonzzák a partján kiépült kempingek, akik egyszerűen csak a természetbe vágynak. 

  Az akcióban búvárok segítettek partra húzni a szemetetForrás: Facebook / Nacionalni Parkovi Crne Gore

  A szervezők az akció után is arra ösztönzik az embereket, hogy igyekezzenek környezettudatosabb életmódot folytatni. Emellett arra kérik a helyieket és a turistákat egyaránt, hogy a hulladékot az arra kijelölt helyre tegyék, és ne dobják el akárhol.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!