Érdemes figyelni az eget, ha Montenegróban túrázik

  Egy helyi ornitológus a napokban két szürke sólymot is lefényképezett Montenegró területén, ez a hír pedig rendkívül boldoggá tette a helyi madárkedvelőket: ez a faj ugyanis az elmúlt időszakban nem volt jelen ezen a területen - írja a Montenegrói RTV hírportál.

  Szürke sólyomForrás: Shutterstock / Készítette: Lukas Gojda

  A montenegrói hegyekben kaptak lencsevégre két fiatal egyedet, ahogy őrzik a területüket, és hollóra támadnak. Ez a faj korábban mérgezés és orrvadászat áldozata lett a térségben, ezért kell különösen értékelni a visszatérését.

  A szürke sólyom a természet egyik legkülönlegesebb madárfaja, 350 km/h sebességgel is képes repülni, ezáltal a világ leggyorsabb madarának számít.  

  Az ornitológus arra kéri a helyieket és a turistákat, hogy óvják meg ezt a természeti kincset, mert a szürke sólyom Montenegró egyik legértékesebb élő szimbóluma.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!