Új-Zélandon komoly problémát okoznak az életüket kockáztató szelfizők

Egyre több helyen lehet találkozni a tökéletes fotóért akár a saját életüket is veszélybe sodró szelfizőkkel. Legutóbb egy Új-Zélandon nyaraló párról számolt be az NZ Herald, akik a figyelmeztető tábla ellenére túl közel merészkedtek az északi-szigeti Rotoruán található Sulphur Point hőforrásához. A turisták nem számoltak azzal, hogy a terület nemcsak a hőfoka miatt veszélyes: a forróvízű medencék mellett savas gejzírek és ritka baktériumok is találhatók itt.

Vulkáni tó RotoruánálForrás: Nydegger René/pixabay.com

Egy helyi lakos, aki történetesen a NZ Herald nevű magazin újságírója volt, filmre is vette a jelenetet, melyen jól látszik a biztonsági vonal átlépését tiltó tábla, és az, ahogyan a fotózkodó hölgy mögött közvetlenül gőzölög a feltörő hő.

Ez nem az első eset, hogy szelfiző turisták fittyet hánytak a biztonságra, áprilisban például a felelőtlen fényképezgetők miatt kényszerültek a nyitott kocsikat zártra cserélni az ikonikus Csendes-óceán-parti vasútvonalon. A Picton és Christchurch közötti, festői szépségű, 350 kilométeres szakaszon az utasok gyakran kihajoltak a szelfibotjaikkal, nem számolva például egy közelgő alagúttal, mely akár tragikus balesetet is okozhat ilyen esetben. Ezzel pedig nemcsak a saját életüket tették kockára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek