Ausztráliából Új-Zélandra akart autózni a turista, elkapták a trollok

Ízes magyar szólásmondással az ilyen esetre mondjuk, hogy valaki házhoz ment a pofonért (esetleg azt, hogy Guglizd meg!). Egy turista ugyanis földrajzi ősbűnt követett el azzal az új-zélandi Stuff cikke szerint, hogy megkérdezte, miként tudna átautózni Sydney-ből Új-Zélandra.

Vitorlásverseny Sydney öblében.Forrás: AFP/Saeed Khan

Az eset csütörtökön esett meg a TripAdvisor utazási oldalon. Egy magát indiainak valló egyén írt arról, hogy decemberben utazna majd az ausztrál nagyvárosba, Sydney-be, ahonnan átkocsikázna az új-zélandi Aucklandbe, végül pedig onnan a déli-szigeti Queenstownba, ahonnan aztán hazarepülne. A kérdés konkrétan így hangzott:

Lehetséges az, hogy kocsit bérelek Sydney-ben és elvezetek Queenstownig, aztán ott leadom az autót? Mostanában mondták nekem, hogy két ország közötti autózás külön autóbérlési megállapodást igényel.  

Ez bizony tévedés lesz.Forrás: TripAdvisor

Természetesen a trollok lecsaptak a kérdésre, az első rögtön azt írta, lehetséges a dolog, de vagy a hídon vagy a Tasman-tenger alatti alagúton menjen. Ugyanis a 2155 kilométeres távolság végig a Csendes-óceán melléktengere felett feszül. Valaki más vízi autót és sok szerencsét javasolt.

A vicc mégis az, hogy a sok szarkasztikus beszólás és a kevéske jóindulatú magyarázat ellenére sem esett le az indiai turistának a tantusz. Feltette a következő pusztító kérdést: ha nem repülni akarnak, mert az túl drága, kijönnek-e olcsóbban, ha kocsival mennek Ausztráliából Új-Zélandra. Valaki ekkor már vette a fáradságot és elmagyarázta, hogy két távoli szigetország között nehéz lesz autóznia, inkább forduljon utazási irodához a szervezéssel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek