Szerbia három új kulturális műemlékkel gazdagodott

  A szomszédban még egy okot adtak arra, hogy őszi utazásunkat feléjük tervezzük: a szerb kormány úgy döntött, hogy kulturális műemlékké nyilvánítja a čačaki Gimnázium épületét, a belgrádi Josip ©ojat házat és a szintén a fővárosban fellelhető „Hempro" épületet - tudtuk meg a szerbiai Turistički Svet idegenforgalmi hírportálról.

  Két műemlékkel is gazdagodott BelgrádForrás: Paxabay / Készítette: Erich Westendarp

  A Josip ©ojat házat 1927-ben építették Milan Zloković tervei alapján, és a Milutin Király utcában helyezkedik el. A „Hempro" egy építészeti remekmű 1957-ből, mely Belgrád szívében, vagyis a város legfontosabb kereskedelmi, üzleti és történelmi negyedében, az úgynevezett Teraziján található.

  A čačaki GimnáziumForrás: Wikipédia / Készítette: Forgivenday

  A javaslatot, hogy a čačaki Gimnázium épületét is kulturális műemlékké avassák, már egy éve elküldte a kraljevói Kulturális Emlékművek Intézete. A Gimnázium jelenlegi épületét 1912-ben Dragutin Maslać építész tervezte, és a munkálatok 1927-ben fejeződtek be. Sokak szerint ez Szerbia egyik legszebb gimnáziuma, nem véletlen tehát, hogy megkapta az előkelő címet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!