Új látványosságok a szomszédban: műemlékekkel gazdagodott Vajdaság

  Két templomot is műemlékké nyilvánítottak a szomszédos Vajdaságban. Az egyik Pancsovát, a másik Torontálváráshelyet gazdagítja.

  Református templom, TorontálvásárhelyForrás: Wikipédia

  A vajdasági torontálvásárhelyi református templom méretei és befogadóképessége miatt a legnagyobb református templom a régióban. Az épületnek egy 150 éve épített orgona ad különleges tekintélyt, a torony tetején található csillagot és vitorlát pedig 1903-ban helyezték fel. A templom építését, a 68 méter magas toronnyal 1838-ban fejezték be.

  Az ugyancsak műemlékké nyilvánított pancsovai templomot 1904 és 1906 között építették, leipzigi mintára. Az evangélikus templom Pancsova polgárainak adományából épült. Az épületet jelenleg nem használják, a helyi műemlékvédelmi intézet azonban nyolc éve eljárást kért a templom megvédése érdekében - tudtuk meg a Pannon RTV híréből.

  Az evangélikus templomForrás: Wikipédia

  A turisták számára mindkét látványosság vonzó célpont lehet, a műemlékek csodálása közben pedig élvezhetik a vajdaságiak jól ismert vendégszeretetét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!