Az erődöt bemutató sétánnyal gazdagodik a tengerparti város

  A kulturális örökség megőrzése, újjáélesztése és integrálása érdekében munkálatokba fogtak Zára városának védett, történelmi részén - az átalakítások nagy része a Bedemi utcában folyik.

  Óváros, ZáraForrás: Shutterstock / Készítette: 27studio

  Az érintett területre behajtani tilos, az építési munkák alatt ideiglenes forgalmi szabályok lesznek érvényben. A félsziget irányába tartó járművek útvonalát elterelik, ezek a Liburnska felé közlekedhetnek.

  A projekt befejezése után a szóban forgó utca az UNESCO világörökségi listáján szereplő erődítményrendszerrel egybekötött sétánnyá válik, amely a későbbiekben is járműmentes övezet lesz.  

  Még egy jó hír Zára polgárainak és az odalátogatóknak, hogy a Branimir-part befejezése után ismét használhatják a Lepotica-parkolót, és a meglévő parkolási lehetőségek is bővülnek Jazina és Ravnica körzetében - írja a horvát Hr Turizam.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!