Zadar a világ idei legjobb úti céljai között ékeskedik

New York Times a világ 52 legszebb városát gyűjtötte egy csokorba, amiket mindenkinek látni kell 2019-ben. A szomszédos Horvátország tengerparti városa, Zadar a 11. helyen szerepelt a listán, megelőzve olyan népszerű városokat, mint Las Vegas, Salvador, Tunis vagy New York.

Zadar, óvárosForrás: shutterstock / Készítette: xbrchx

A ranglistát David Farley, a neves amerikai lap egyik újságírója állította össze. Cikkében azt írja, Zadart eddig sok turista elkerülte, és helyette inkább az Isztrián, Hvaron vagy a szintén közkedvelt Dubrovnikban nyaralt, de tavasztól ez megváltozhat, miután a Ryanair Prágából, Hamburgból, Kölnből és Nürnbergből rendszeres légijáratokat indít a városba.

Zadar, naplementeForrás: shutterstock / Készítette: Phant

Az újságíró szerint idén mindenkinek látni kell a szóban forgó város gyönyörű naplementéjét, amely a híres angol filmrendezőt, Alfred Hitchcockot is megbabonázta, amikor 1962-ben ott járt. Továbbá érdemes megnézni a hangulatos középkori épületeit és körbesétálni a vízparti sétányait is. Az újságíró szerint minden arra járót elvarázsolnak a hatalmas kőből faragott tengeri-orgona sípjai is, amiket a tenger hullámai szólaltatnak meg Zadar városában, a márvány mólón.

Ha már Zadarban jár, a közeli szigetekre is ellátogathat, például a másfél órás kompútra található, ritkán lakott Dugi Otokra, ahol a szép tengerre nyíló kilátás mellett, a tenger gyümölcseiből falatozhat – javasolja az amerikai újságíró.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek