Ráncfelvarráson esik át a New York-i Central Park

A szakemberek a híres park kevésbé ismert északi részét veszik kezelésbe, ahol a 150 millió dolláros (45 milliárd forintos) felújítás részeként teljesen átépítik a telente jégpályaként működő szabadstrandot is - közölte a parkigazgatóság.

Forrás: Anthony Quintano/wikipedia.org

A meglehetősen rossz állapotban lévő jelenlegi strand átépítése mellett vízi összeköttetést létesítenek egy, a park legészakibb részén fekvő tó és egy délebbre haladó sziklás csatorna között, egy kicsit keletebbre egy újabb medencét és egy új csatornaszakaszt építenek, és ezeket is összekötik a tóval.

A 2021 tavaszán kezdődő és a tervek szerint 2024-ben záruló projekt megvalósításához szükséges pénz részben a várostól, részben magánemberektől összegyűjtött adományokból származik. Ez az 1980-ban alapított parkigazgatóság történetének eddigi legdrágább projektje.

A Central Park északi része általában kevesebb figyelmet kap a filmekben és filmsorozatokban, mint a híres déli terület, ahol sok drága lakónegyed kapcsolódik a parkhoz. Évente több mint 40 millió ember látogat ide, de mindössze 2,5 millióan néznek közül az északi területen is. Évente mindössze 220 ezren látogatták az ottani szabadstrandot és jégpályát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek