Ráncfelvarráson esik át a New York-i Central Park

A szakemberek a híres park kevésbé ismert északi részét veszik kezelésbe, ahol a 150 millió dolláros (45 milliárd forintos) felújítás részeként teljesen átépítik a telente jégpályaként működő szabadstrandot is - közölte a parkigazgatóság.

Forrás: Anthony Quintano/wikipedia.org

A meglehetősen rossz állapotban lévő jelenlegi strand átépítése mellett vízi összeköttetést létesítenek egy, a park legészakibb részén fekvő tó és egy délebbre haladó sziklás csatorna között, egy kicsit keletebbre egy újabb medencét és egy új csatornaszakaszt építenek, és ezeket is összekötik a tóval.

A 2021 tavaszán kezdődő és a tervek szerint 2024-ben záruló projekt megvalósításához szükséges pénz részben a várostól, részben magánemberektől összegyűjtött adományokból származik. Ez az 1980-ban alapított parkigazgatóság történetének eddigi legdrágább projektje.

A Central Park északi része általában kevesebb figyelmet kap a filmekben és filmsorozatokban, mint a híres déli terület, ahol sok drága lakónegyed kapcsolódik a parkhoz. Évente több mint 40 millió ember látogat ide, de mindössze 2,5 millióan néznek közül az északi területen is. Évente mindössze 220 ezren látogatták az ottani szabadstrandot és jégpályát.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek