Kiderült, mely ország turistái a legkedveltebbek a világon

A brit székhelyű, YouGov cég nemzetközi felmérése arra kereste a választ, hogy mely országok turistáit látják a legszívesebben a világ különböző pontjain – írja a Turizmus.com az fvw cikkére hivatkozva. A cég 29 004 felnőtt megkérdezésén alapuló, 26 országra kiterjedő kutatása alapján a finnek 26%-a és a franciák 18%-a a japánokat nevezte meg. A japánok Németországban és Spanyolországban is a legkedveltebbeknek bizonyultak 12-12%-os aránnyal. Az olaszok és a dánok 18%-a, valamint a franciák 17%-a számára is ők a kedvencek.

A japánok igazi mintaturisták, igyekeznek senkit sem zavarniForrás: Hans Braxmeier/Pixabay

 A skandináv országok nagyon jó osztályzatokat adtak egymásnak, a norvégoknál a dánok állnak elöl 23%-kal, a svédeknél a norvégok 22%-kal. Az orosz és a brit turistáknak azonban nincs túl jó hírük Európában a felmérés szerint. Az orosz turistákat főleg Dániában és Németországban nem kedvelik: a megkérdezettek 38, illetve 36%-a nyilatkozott úgy, hogy a legkevésbé velük van megelégedve, mint turistával. A britek Németországban (39%) és Spanyolországban (46%) állnak a legrosszabbul.

A felmérés további megállapítása, hogy a kínai turistáknak sincs túl jó hírük az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a szingapúriak 67%-a például őket tartotta a legrosszabb turistának, de a vietnámiak 45%-a és a thai megkérdezettek 44%-a sem kedveli őket túlzottan. A japánokat viszont ebben a térségben is nagyon szeretik, a szingapúriak 43%-a és a malajziaiak 36%-a tartja őket példaértékű vendégnek.

A magyar turisták nem szerepeltek a felmérésben.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek