Rövid volt az elektromos rollerek hódítása – Párizs megunta őket

 A francia fővárosban 12 független elektromos rollerszolgáltató cég működik, több mint az egész Egyesült Államokban. A becslések szerint a város útjain mintegy 20 ezer elektromos roller közlekedik. Lerobbant rollerek hevernek a város legszebb parkjaiban, de még a Szajnába is bedobálják őket a hidakról. A gyalogosok sincsenek biztonságban a járdát is elfoglaló divatos kétkerekűektől. A Franciaországban közlekedő elektromos rollerek harmadát a külföldi turisták használják.

A fotó helyszíne Lyon, FranciországForrás: Keitma / Shutterstock.com

A hírek szerint akkora a rollerek miatt keletkezett káosz, hogy Párizs polgármesterének és a párizsi rendőrségnek is lépnie kellett. Eddig már korlátozták a rollerek sebességét óránként 20 kilométerre a város legtöbb részén, azokon a területeken pedig, ahol nagy a gyalogosforgalom, legfeljebb 8 kilométeres sebességgel haladhatnak. Ezentúl leparkolni sem lehet őket mindenhol, csak a kijelölt helyeken.

A szolgáltatók számát is csökkenteni szeretnék, hogy legfeljebb három cég működjön a városban, emellett a rollerek számát is korlátoznák. Az érvényben lévő szabályok szerint a járdán rollerezést 135 eurós (38 ezer forintos) bírsággal sújtják, a járdán való parkolásért pedig 35 eurós (10 ezer forintos) büntetés jár. A szolgáltatókat ugyancsak megbírságolják a városszerte elhagyott rollerekért, amelyeket a közterület felügyelőknek kell begyűjtenie.

A kép csak illusztrációForrás: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com

Az áldatlan állapotokat illusztrálja a párizsi Operaház híres zongoraművészének, Isabelle Vanbrabantnak a balesete, akit májusban egy rolleres gázolt el. Jobb karja több helyen eltört, s még nem lehet tudni, teljesen meggyógyul-e. A gázoló először cserben is hagyta, miután fellökte, s csak a kiabálására tért vissza és hívott segítséget.Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek