Kiderült, milyen nemzetiségűek a legbőkezűbb turisták

  A Statista üzleti portál a UNWTO adatai alapján készített egy infografikát arról, milyen nemzetiségű turisták költötték a legtöbbet 2018-ban. Kína első helye megkérdőjelezhetetlen, de a lista tartogat meglepetéseket – derül ki a Turizmus.com cikkéből.

  Forrás: World Tourism Organization/Statista

  Az infogarifikából látható, hogy 2018-ban a kínai turisták 277 milliárd USA dollárnyi valutát költöttek világszerte, ami az összes turisztikai kiadásnak körülbelül az egyötöde. Ennek oka részben a kínai középosztály megerősödése, részben pedig az, hogy a kínai hatóságok enyhítették az utazással kapcsolatos előírásokat, több országban egyszerűsítették a vízumszabályokat, továbbá egyre több közvetlen légi járat indul Kínából – magyarázza az infografikához készült tanulmány.

  A kínai turisták még mindig híresek arról, hogy nem sajnálják a pénzt a luxusra, miközben érzékelhetővé vált egy új trend is, legalábbis a gyakorlott utazók között. Elfordulnak a tömegturizmustól és egyre inkább az egyedi ajánlatokat keresik, mint például a whisky-kóstolás, az északi fény megfigyelése vagy egyéb szabadtéri tevékenységek.

  A globális költések listáján látszik, hogy az USA 2. helyezése is megingathatatlan évek óta. Az amerikai turisták 2018-ban összesen 144 milliárd dollárt költöttek, ami 7 százalékkal haladja meg az előző évit. Viszonylag stabilnak tűnik Németország 3. helye is, bár a bővülés 2017-hez képest itt csak 1 százalékos.

  Feltűnő, hogy három nemzet turistái – az 5. 6. és 7. helyen álló franciák, ausztrálok és oroszok – legalább 10 százalékkal tudták növelni turisztikai kiadásaikat 2017-hez képest. A turizmusra 2018-ban legtöbbet költő tíz nemzet között ott vannak még az angolok (4. hely), a kanadaiak (8.), a dél-koreaiak (9.) és az olaszok (10.) is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!