Nyáron is pezseg a turizmus a szerb hegyi üdülőben

A szerbiai Kopaonik téli adottságairól már korábban is írtunk, de a nyári lehetőségeit kevesebben ismerik, pedig ilyenkor is tartogat kikapcsolódási lehetőségeket az üdülőhely. Koncertekkel, családi programokkal várják a turistákat júliusban és augusztusban - tudtuk meg a szerb Turistički Svet híréből.

Felvonó a KopaonikonForrás: Pixabay / Készítette: Svetlana99

A Kopaonik egyike Szerbia legmagasabb hegységeinek, az ország középső részén. A turisták a téli kikapcsolódást keresik itt, hiszen ez az ország legnépszerűbb síközpontja. A meleg hónapokban a túrázni vágyókat várja a természetközeli üdülőtelep, ahol akár hegyi kerékpárral is érdemes bejárni a környéket. Emellett szórakoztató rendezvényeken is részt vehetnek az odalátogatók.

Július 26. és 28. között rendezik meg az Áfonya Napokat, melynek során a gyümölcsből készült finomságokat lehet megkóstolni és megvásárolni, de ekkor kerül sor egy hegyi kerékpárversenyre is. Ezt megelőzően, 21-én este balkáni hangulatú koncertek ígérnek jó hangulatot a látogatóknak.

A nyár utolsó hónapja hegyi futóversennyel kezdődik: augusztus 1. és 5. között rendezik meg az eseményt. Augusztus 3-án és 4-én 19.00 órától több együttes is fellép, a családokat pedig 10-én és 11-én hegyi gyermekjátékok várják, vetélkedőkkel és ügyességi feladatokkal - írja a szerb magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek