Ez a vár a Szerbiába látogató turisták legnagyobb kedvence

  Turisták ezrei látogatják évente a szendrői várat, amely a legnagyobb épségben megmaradt erődítmény a Duna mentén. Majd hatszáz éve, a török háborúk idején építették.

  Már messziről feltűnnek a vár hatalmas bástyái, amelyek büszkén magasodnak a környező táj fölé. Kétségtelenül ez a vár Szendrő fő látnivalója. A turisták nem csak az erődítmény külső szépségére, hanem a történelmi múltjára is meglehetősen kíváncsiak.

  Turisták ezrei látogatják a szendrői váratForrás: Shutterstock / Készítette: e2dan

  Brankovics György szerb despota Nándorfehérvár pótlására tervezte a várat. Hatalmas mérete lehetővé tette, hogy az erődítmény befogadhassa a teljes királyi udvart, és a törökök elleni védekezés miatt is szükség volt rá.

  A falak között található parkot bárki meglátogathatja. A vár mai romos állapota elsősorban egy 1941-ben bekövetkezett robbanás következménye, akkor robbant fel ugyanis az erődben tárolt hadianyag-készlet. A II. világháború után a károkat részben helyreállították - írja a vajdasági Pannon RTV.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!