Hatalmas görög-római kori épületre bukkantak a Sínai-félszigeten

  Vörös téglából és mészkőből épült, hatalmas görög-római kori épületet tárt fel egy egyiptomi régészcsoport a Sinai-félsziget északi részén, írja az MTI.

  "Az épületet minden bizonnyal a félsziget északi részén elterült ókori városok egyike, Pelusium szenátusának főhadiszállásaként használták" - közölte Musztafa Vaziri, az egyiptomi Legfelső Régészeti Tanács főtitkára. A lelet tanulmányozásából az derül ki, hogy a Ptolemaioszok és a rómaiak uralkodása idején a város életéről fontos döntéseket hozó képviselők találkozóira használták az épületet.

  II. Kambüszész perzsa király és III. Pszammetik fáraó csatája i.e.525-ben Pelusium városábanForrás: Adrien Guignet / Wikipedia

  Ajmán Asmavi, a régészeti minisztérium ókori osztályának illetékese elmondta, hogy a 2500 négyzetméteres négyszögletes alakú épülethez körteraszokat is építettek, a főbejáratot pedig a keleti oldalon helyezték el. Az épület belsejében találtak három hatvan centiméter vastag kerek padot, amelyeket vörös téglából építettek és márvánnyal borítottak be. A régészcsoport feltárta Pelusium város főutcáját is - közölte Asmavi. Elmondta, hogy később, az 5-6. században az épületet kőfejtőként használták.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!