Ötvennégy év után ismét megnyitották Egyiptom különleges piramisát

  Sznofru király hullámos piramisa Dahshur-ban található, 30 kilométerre Kairó várostól. A gízai piramisoktól eltérően, ennek az építménynek egy hullám van a falában, de az érdekességet ötvennégy éve csak kívülről csodálhatják a látogatók, mivel belső szerkezetét 1965-ben lezárták mindenki előtt.

  Forrás: Shutterstock.com

  Az érdeklődők és a régészek most végre újra bejárhatják a lépcsőit annak a piramisnak, aminek az építési munkálatai Krisztus előtt 2600 környékén kezdődtek. A feltárások szerint ez a piramis is ugyan olyan tökéletes háromszögnek indult, mint a vidék összes többi lépcsős piramisa, de valahol félúton instabillá vált a szerkezete, így a befogott szöget lekicsinyítették és a köveket vízszintesen rakták tovább - olvasható a Lonely Planet oldalán.

  A vidéken egyébként az ország legöregebb piramisait találjuk egy helyen, köztük Sznofru király érdekes piramisát is, aki az ókori Egyiptom IV. dinasztiájának első fáraója volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!