Az ehhez hasonló leletektől várja Egyiptom a turizmus felpörgését

4500 éves temetkezési helyre bukkantak a régészek a Gizai piramisok szomszédságában. A lelet különlegessége a magas rangú egyiptomi tisztségviselők sírkamrája.

Az egyik, az ötödik dinasztia korából származó, mészkőből készült sírban két múmiát is találtak: Behnui-Ka hét különböző tisztséges viselt, többek között pap és bíró is volt egy személyben, míg Nwi szintén magas rangot töltött be Hafré fáraó uralkodása alatt. Hafré, aki a második legnagyobb piramist építtette, 25 évig uralkodott - írja a CNN travel.

A Gízai piramisok környéke még mindig sok titkot rejtForrás: NadineDoerle/Pixabay

A múmiák mellett több egyéb lelet is találtak, többek között az egyik férfiről és családjáról készült mészkő szobrot. A temetkezési hely többi részén az időszámításunk előtti hetedik századból származó, tarka színekkel díszített, fából készült koporsók voltak – néhánynak hieroglifákat is találtak a tetején.

A régiségekkel foglalkozó egyiptomi minisztérium arra számít, hogy az új leletek ismét felpörgetik egy kicsit az ország turizmusát, mely a 2011-es Arab tavasz óta erősen visszaesett. Ezzel a céllal kezdtek bele a Nagy Egyiptomi Múzeum építésébe is, melynek nyitását 2020-ra tervezik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek