Már nem léphetünk Audrey Hepburn nyomdokaiba Rómában

Elsősorban az igényes és odafigyelő helyieket és turistákat lephetik meg azok a szabályozások, amiket az olasz hatóságok és a római önkormányzat azután vezetett be, hogy felülvizsgálták az 1946 óta érvényben lévő szabályokat.

Hajnali fényben, tömegek és bőröndök nélkülForrás: Pixabay.com

A visszaszorítások a híres és naponta több ezer turista által látogatott Spanyol lépcső megóvását célozzák. Éppen ezért betiltották például a fagyizást a lépcsőfokokon, mert a lepottyanó gombócok szétfolynak és jobban koszolnak, mint egy elejtett papír zsebkendő. Így aztán többet az Instagram influenszerek sem játszhatják el azt az ikonikus jelenetet, mikor a Római vakáció című filmben Audrey Hepburn a lépcsőn ülve fagylaltozik.

Emellett azt sem engedélyezik többé, hogy az utazók a lépcsőn kattogtassák a görgős bőröndjeiket, mivel ezzel tönkreteszik a lépcsőfokokat és állandó zajt is csapnak – olvasható a Turizmus.com oldalán. Az új szabályok között az is szerepel, hogy tilos a szökőkutakba ugrani, és a férfiaknak csupasz felsőtesttel a városban sétálgatni. A Spanyol lépcsőhöz hasonlóan, a többi történelmi műemlékek közelében sem szabad maszatolós, szennyező, folyós ételeket fogyasztani, és a tiltott dolgok közé tartozik az engedély nélküli utcai értékesítés is.

Arról még nem tudni mi történik azzal, aki megszegi valamelyik szabályt, de mivel évente több mint hétmillióan keresik fel az örök várost, ezért valahol útjára kellett indítani a korlátozásokat. Rómában egyébként 2019. január elsejétől megtiltották, hogy a város centrumába begördüljenek a turistabuszok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek