Májustól hivatalosan fizetni kell Róma egyik leghíresebb műemlékéért

  Még tavaly ősszel kezdett el keringeni a hír arról, hogy az olasz főváros egyik leghíresebb műemlékét májustól már csak belépőjegy ellenében láthatják a turisták. Akkor az olasz kultuszminiszter még csak annyit írt a hivatalos közleményében, hogy „csupán néhány euróról lesz szó", majd később egyes oldalakon 2, más helyeken 3 eurós belépőről lehetett olvasni. 

  A főoltár és a kupola részlete széles látószöggelForrás: Szilas / Wikipedia

  Az ötlete, hogy a Panthenont fizetőssé teszik, azért merült fel, mert az ókori templom állagmegőrzésére több pénzre van szüksége az államnak, az évi hétmillió látogató ugyanis komoly terhelést jelent az épületnek, ráadásul a turisták száma évről-évre nő. Megnéztük az intézmény weboldalát, hogy végül mekkora összeget sikerült kikalkulálniuk látogatói jegyre, de azon még vagy nem frissítették az adatokat, vagy még mindig ingyen engedik be a látogatót. Az oldaluk alapján csak a vezetett csoportos túráért kérnek el gyerekektől (7-18 éves korig) 5, felnőttektől 10 eurót.

  A biztonság kedvéért azért érdemes úgy készülni, hogy a kapunál fizetni kell. De ha esetleg olvasóink épp az elmúlt napokban jártak Rómában, akkor írják meg nekünk kommentben, hogy mit tapasztaltak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!