Beindult a nyári csúcsforgalom, erre számítson a Balkánon

Beindult a nyári csúcsforgalom a balkáni autóutakon, egyre nagyobb a várakozás a fizetőkapuknál és a határátkelőhelyeken is. Mutatjuk hol mire számíthatnak, ha most indulnak nyaralni.

Már Magyarország és Szerbia között is várakozásra kell számítaniuk, ugyanis a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki a napokban a röszkei határátkelőhely kilépőoldalán - írja az MTI.

Feltorlódott autók a szerb-horvát határátkelőhelyen - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Goran Vrhovac

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen négy-, a közúti átkelőnél egyórás várakozási időre számíthatnak a Szerbia felé tartó autósok. Az ásotthalmi közúti átkelőnél szintén egyórás sor volt a hétvégén.

Az utazók Szerbia felé választhatják a tiszaszigeti és a tompai közúti határátkelőt, ahol kisebb várakozási idővel kell számolniuk, illetve a bácsalmási, bácsszentgyörgyi és hercegszántói átkelőket - utóbbi helyeken nincs várakozás. Útnak idulás előtt érdemes informálódni a police.hu oldalon, vagy a Rendőrségi Útinformációs Rendszer, vagyis Rutin mobilapplikáció segítségével.

Átérve Szerbiába, a legnagyobb forgalomra a Montenegróba, Macedóniába és Bulgáriába vezető útakon számíthatnak, itt a fizetőkapuknál is gyakran feltorlódik a sor. A Szerbiai Autó-motoros Szövetség közleménye szerint mintegy 15 perces várakozásra kell számítani a Stara Pazova-i fizetőkapunál Belgrád irányába, és ugyanennyit kell várni a Nais fizetőkapunál is - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A balkáni határátkelőkön további időveszteséggel kell számolniuk az utasoknak: a gradinai határon mintegy 60 perces a várakozás, a szerb-macedón határon 30-60 percet kell várni mindkét irányba.

A macedón Kanal 5 tudósítása szerint Görögország és Macedónia határán mintegy két és fél órát kell várni. A Horvátországba indulók a legrosszabbul akkor járnak, ha Šid felé veszik az irányt, itt négy óra várakozásra kell számítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek