Mutatjuk, melyik határátkelőkön kerülheti el az óriási, nyári dugókat

Erős forgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken június közepétől, ami leginkább a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkásoknak és a nyaralni induló turistáknak tudható be.

Július végéig a Magyarországról kilépő, augusztus elejétől pedig a belépő oldalon alakulhatnak ki torlódások. A legkritikusabb időszaknak július utolsó és augusztus első két hete számít, amikor mindkét irányban lehetnek sorok – írja a Turizmus.com.

Sorbaállás a röszkei határátkelőhelyenForrás: Shuttertsock / Készítette: Nikola Obradovic

Érdemes hétköznap a kisebb határátkelőhelyeket megcélozni, és ha tudják, utazásukat időzítsék hétköznapokra, amivel elkerülhetik a legnagyobb dugókat. A Szerbia felé tartók választhatják a gyengébb forgalmú röszkei, az ásotthalmi vagy a tiszaszigeti közúti határátkelőhelyet, amelyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, azok pedig a 24 órás nyitvatartással működő kiszombori vagy nagylaki közúti határátkelőhelyet választhatják.

Ha külföldre utaznak, jó, ha tudják, hogy az Unión kívülről a 17. életévüket betöltők közúton 40 szál cigarettát, 4 liter bort, 16 liter sört és egy liter, 22 százaléknál erősebb tömény szeszes italt vagy 2 liter ennél gyengébb likőrt hozhatnak át a határon. De szigorú szabályok vonatkoznak a húskészítmények és a tejtermékek Európai Unióba történő behozatalára is. Az Unión kívülre utazóknak a 10 ezer euró feletti készpénzt is be kell jelenteniük.

A házi kedvencek – kutya, macska, vadászgörény – Unión belüli szállításához állatútlevelet kell kiváltani, az állatnak pedig rendelkeznie kell az azonosításához szükséges csippel. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek