Szabadkán most igazán megéri városi sétát tenni

A Városi Turisztikai Szervezet a tanúsítvánnyal rendelkező idegenvezetőkkel együttműködve a múlt hét óta ingyenes gyalogtúrákat szervez Szabadkán. A szerdánként és szombatonként szervezett bérmentes alkalmakon bárki részt vehet, az idegenvezetők azonban ezeken a napokon kívül is a látogatók rendelkezésére állnak.

Szabadka központjaForrás: Shutterstock / Készítette: Creative Family

Az idegenvezetői szolgáltatások más napokon, a csoport létszámától és az igénybe vett időtartamtól függően, általában 30–50 euróba kerülnek. Az érdeklődők választhatnak csak városi sétát, de lehetőség van fél napos vagy egész napos túravezetésre is. Akár bor- vagy gasztrotúrára is benevezhetnek.

A külföldieket leginkább a Városháza, a felújított Zsinagóga, a Raichle-palota érdekli, de vannak, akik kíváncsiak a szidó temetőre és a környező tanyák hangulatára is, ahol vajdasági konyha és falusi hangulat fogadja őket. A magyarok körében az egy napos shopping túrák is népszerűek, vannak akik egy egész délelőttöt a helyi bolhapiacon töltenek - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

A legtöbb turista Magyarországról érkezik a szerb-magyar határ mentén található szecessziós épületeiről híres Szabadkára. Azonban észrevehetően megnövekedett az ázsiai csoportok száma, a városba japánok, kínaiak és koreaiak is érkeznek. Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Ausztriából, Romániából is rendszeresen vannak látogatók, továbbá amerikai és német csoportok is megfordulnak a településen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek