Kenuzás naplementében és mozizás a szabad ég alatt - Ilyen a nyár Németországban

Németország nyáron minden érzékszervünkre hatással van: a városokban a legjobb fesztivál előadókat hallgathatjuk, a folyóparton tűzijátékokat nézhetünk, megkóstolhatjuk a tipikus ételeket a különböző gasztrofesztiválokon, és ihatunk jó néhány korsóval a sörfesztiválokon. A természetben elmenekülhetünk a hőség elől, láthatjuk amint a havas hegyek oldalai zöldellő rétekké alakulnak, és felfedezhetjük az Alpok kincseit gyalogosan túrázva és biciklivel is. Bár Németország nem az a tipikus nyári úti cél, programja így is van bőven. Válogattunk is közülük párat.

Nehéz kiválasztani egy-két legjobb helyet Németországban, de az utazóknak és a helyieknek is van kedvencük. Ilyen például München, Drezda, Düsseldorf, Köln és Fankfurt is, ahol a nyári hónapokban egymást érik a zöldség- és virágpiacok, az új kiállítások, a fesztiválok, a szabadtéri színielőadások, a filmvetítések és a koncertek. De a városi programokon kívül azért van még pár olyan hely az országban, ahol a természet lágy ölén töltődhetünk fel, és amik nyáron mutatják a legszebb arcukat.

Túrázásra csábító táj, távolban a Bódeni-tóvalForrás: Pixabay.com

Németország tehát ideális nyári célpont azok számára is, akik nem szeretik a Földközi-tenger vidékének szélsőséges hőmérsékleteit. Az olyan északi parti vidékek és szigetek, mint például Rugen szigete, vagy az észak-németországi Sylt és Föhr-sziget is kellemes víz melletti élményeket ad. Mást, mint egy tengermenti, pálmafás, nyüzsgő beach, de pont azért jövünk ide, mert másra vágyunk. Mindezek mellett a Fekete-erdő és a csodálatos Bodensee is hűsítő kikapcsolódást nyújt.

Itt elvitorlázhatunk a naplementébe

De a Bodensee, vagy Constance-tó, ismertebb nevén a Bodeni-tó nemcsak a lehűlés lehetőségét biztosítja, hanem vízi sportok egész garmadáját is. Ha valaki idetervezi a nyaralását, készüljön fel egy rakat sportolási lehetőségre, majd ennek megfelelően pakoljon be bőröndjébe, és kössön utasbiztosítást. 

A Bodensee ugyanis nem csak csónakázásra alkalmas. A vállalkozók, akik tábort vertek a tó körül, számos szezonális sportolási lehetőséggel várják az aktívan nyaralókat. Persze, az idilli és romantikus csónakázás sem maradhat ki a sorból, de azért a kenuzás és a SUP egyesek számára sokkal csábítóbb. Aki pedig már tapasztaltabb, az vitorlázhat is a kapitány kíséretében, vagy kipróbálhatja a windszörföt.

Bájos kikötő a tó partjánForrás: Shutterstock.com

A Bodensee érdekessége még, hogy bár Németország legnagyobb taváról beszélünk, a tó három részre oszlik. Partvonalának és felületének egy része Ausztriához, a másik része pedig Svájchoz tartozik. Ami a német oldalon található, annak a legnagyobb része Baden-Württemberg tartományban, valamint Bajorországban terül el.

Utazzunk keresztül-kasul az országban

Utunk következő állomása legyen Drezda. Az Elba partján (Elbufer) idén nyáron, pontosabban június végétől egészen augusztus 25-ig, hatalmas kivetítőt építenek fel, amire a legújabb filmeket vetítik a szervezők. A Filmnächte elnevezésű kültéri mozizásra filmenként is válthatunk jegyet, de az ötalkalmas bérlet lehet, hogy jobban megéri 34 euróért. 

Amíg az esti vetítésre várnak, érdemes sétát tenni Drezda városában, de nézzenek felfelé is!Forrás: Tama66 / Pixabay.com

A filmek mellé bőven befér egy kis Flower-Power fesztivál, vagyis a Parookaville Fesztivál, amit a Weeze repülőtéren (az Alsó-Rajna vidék reptere) rendeznek. Ez egy olyan észveszejtő, virágos, színes és egészséges világ, ahol nem számítanak a mindennapi élet gondjai. A Parookaville Fesztivál egy elektronikus zenei koncert, ami úgy néz ki, mintha Alizzal együtt a hippie korszak belezuhant volna Csodaországba.

Ha olvasóinkat érdeklik az ilyen, repülőtereken megtartott fesztiválok, akkor nem árt már most rávetni magukat a jegyekre, mert gyorsan fogynak. A fesztivált július 19-től július 21-ig tervezik, jegyeket pedig 89 eurótól kapni. 

A Kölner Lichter fotóverseny 5. helyezettje 2016-bólForrás: Sabine Inden / Kölner Lichter /Facebook

Köln városában ér majd minket a tűzijátékok estéje. A Kölner Lichter elnevezésű eseményt július 13-ra tervezik a Kölni erőd és a Tanzbrunnen közé. A dómvárost ezen az estén ezer meg ezer fény ragyogja majd be, és festi romantikusra. Bár a part mentén kihelyezett, ingyenesen használható székekből is jól látszódnak majd a zenére komponált fénycsóvák, azért egy hajó fedélzetéről mégis más látványt nyújtanak.

Éppen ezért, aki még különlegesebbé tenné az estét, az online is válthat jegyet azokra a hajókra, ahonnan kölönösen jól látni majd a tűzijátékot. A nagyszabású eseményt „Über Grenzen hinweg! Offenbach & Friends" (Határokon is túl! Offenbach és Barátai) mottó alatt szervezik, ami azt jelenti, hogy Köln híres szülötte, Jacques Offenbach zenéjének részleteit hallhatják majd az este folyamán.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek