A legújabb trend? Kávéházi beszélgetések vadidegenekkel

Vienna Coffeehouse Conversations, azaz Bécsi Kávéházi Beszélgetések címmel megy egy program az osztrák fővárosban. Egy helybéli és egy idegen vesz részt egy-egy beszélgetésben.

A Kávéházi Beszélgetések során vadidegenek kerülnek egy asztalhoz. Közösen falatoznak és kávéznak, miközben az élet nagy kérdéseit is megtárgyalják. Persze ennek azért megvan a maga módja.

Akár barátságok is szövődhetnek egy ilyen véletlen találkozás soránForrás:Flamingo Images/Shutterstock

Ennek az ötletnek, mely beszélgetésre hívja az érdeklődőket valójában igen egyszerű az alapja. Egyrészt egy kicsit szembe szeretni menni a trenddel, vagyis azzal, hogy az emberek egy része nem megéli az életét, csupán a telefonját nyomkodja – még a világ legszebb helyein is-, másrészt, hogy valamennyire visszahozzák a kávéházak eredeti hangulatát, melyben komoly szerepet játszottak az elmélyült eszmecserék.

A Beszélgetések angol nyelven zajlanak, így bárki becsatlakozhat, aki épp Bécsben jár, és persze beszél angolul, olvasható a space and place honlapján. Egy rövid ismerkedés után - mindig egy helybéli és egy idegen beszélget egymással - elkezdődik a program, melyhez egy sor kérdést is kapnak a partnerek, hogy egy kicsit megtörjön a jég. Vannak szokatlanabbak és hagyományosabbak is a kérdések között. Így például lehet érdeklődni arról, hogy mennyire fontos a másiknak a pénz, de arról is, hogy mit tart elpocsékolt időnek az életében.Vannak kérdések a barátságról, a munkáról, az utazásról és még sok egyébről. A cél az, hogy elmélyült beszélgetés, esetleg egy későbbi barátság is kialakuljon egy-egy eszmecsere után. De még ha ez nem is történik meg, akkor is azzal a jóleső érzéssel lehet felállni a kávézás végén, hogy egy picivel jobban megismertük, egy, nos, korábban teljesen vadidegen embert.

Jelenleg két időpont van meghirdetve, az egyik épp ma van, míg a következő beszélgetéseket augusztus 8-án rendezik meg. Egy kis költsége is van a programnak, fejenként összesen €11.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek