Bécsben egy egész utcát klimatizálnak

  A tudósok az évszázad végéig 50-55 extrém meleg nappal számolnak, ami nem túl jó hír Bécs 7. kerületének, ahol szinte alig lehet zöld területtel találkozni. A Zieglergasse az osztrák fővárosban éppen ezért egy új projektbe kezdett – olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

  Forrás: zoomvp-at

  A Neubau nevű városrészt nemcsak sűrű lombkoronájú fákkal fogják beültetni, de permetkapukkal és több utcai vízvételi lehetőséggel is ellátják majd. Összesen 5 permetkapu, 5 pergola védett ülőhelyekkel felszerelve, 32 karosszék, 5 nagyobb vízvételi lehetőség és 24 fa fogja a járókelőket a meleg nyári napoktól megóvni és felfrissíteni.

  A klimatizált utca kialakítása 2,4 millió euróba, azaz 768 millió forintnak megfelelő összegbe kerül majd, melynek 70 százalékát Bécs a központi költségvetésből finanszírozza. Az építési munkálatokat év végére fejezik be.

  Forrás: TOW_Christian Houdek

  Nemcsak az embereknek nehezek a forró nyári napok, de kedvenc háziállatainkat is megviseli a forróság. Éppen ezért számukra is kialakítanak ivókutakat. Eva Persy, Bécs állatvédelemért felelős ombudsmanja szerint a kánikulában saját készítésű májkrémfagyival vagy hűtőmellénnyel érdemes lehűteni a négylábúakat. Ezen kívűl felhívja a figyelmet arra, hogy nemcsak az embereknek káros az UV-sugárzás, ezért érdemes a legérzékenyebb pontjaikat (pl. fül, has, orr) napvédő krémmel bekenni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!