Van ott egy nagy szikla? Akkor köré építjük az irodát!

Az indiai Haidarábád városában különös problémával szembesült a pentaspace consultants tervezőiroda csapata. Egy irodát kellett megtervezniük, azonban egy elég nagy szikla volt a helyszín kellős közepén.

Két lehetőség adódott: az egyik, hogy fogják és elbontják a nagy követ, a másik, hogy valamilyen módon az új épület részévé teszik. A hatalmas gránitszikla izgalmas kihívást jelentett, így a tervezők inkább az utóbbi, és egyben a szokatlanabb megoldást választották, írja a designboom.

Szokatlan, de isnspiráló munka környezetForrás: pentaspace consultants

Mivel a szikla elég nagy területet foglal el a belső térből, ezért gyakorlatilag köré tervezték a többi funkciót. Így a szikla az iroda szerves részévé vált – mivel az asztalok és a többi bútor teljesen körbeveszik a követ, nagyon érdekes kontraszt alakult ki a kinti és a benti világ összemosódásával. A természetese elem, azaz a kő teljesen egyedivé és karakteressé teszi a modern irodabelsőt.

A tervezőiroda filozófiája szerint az épített környezetnek mindig összhangban kell lennie a természetes közeggel – egyszerre kell reagálnia rá, illetve felhasználni az olyan adottságokat, mint a természetes fény, vagy adott esetben egy hatalmas gránit sziklatömb.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek