Van ott egy nagy szikla? Akkor köré építjük az irodát!

  Az indiai Haidarábád városában különös problémával szembesült a pentaspace consultants tervezőiroda csapata. Egy irodát kellett megtervezniük, azonban egy elég nagy szikla volt a helyszín kellős közepén.

  Két lehetőség adódott: az egyik, hogy fogják és elbontják a nagy követ, a másik, hogy valamilyen módon az új épület részévé teszik. A hatalmas gránitszikla izgalmas kihívást jelentett, így a tervezők inkább az utóbbi, és egyben a szokatlanabb megoldást választották, írja a designboom.

  Szokatlan, de isnspiráló munka környezetForrás: pentaspace consultants

  Mivel a szikla elég nagy területet foglal el a belső térből, ezért gyakorlatilag köré tervezték a többi funkciót. Így a szikla az iroda szerves részévé vált – mivel az asztalok és a többi bútor teljesen körbeveszik a követ, nagyon érdekes kontraszt alakult ki a kinti és a benti világ összemosódásával. A természetese elem, azaz a kő teljesen egyedivé és karakteressé teszi a modern irodabelsőt.

  A tervezőiroda filozófiája szerint az épített környezetnek mindig összhangban kell lennie a természetes közeggel – egyszerre kell reagálnia rá, illetve felhasználni az olyan adottságokat, mint a természetes fény, vagy adott esetben egy hatalmas gránit sziklatömb.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!