Szeptembertől drágulhatnak az új-zélandi utazások

Új-Zéland 25-35 új-zélandi dollár közé eső idegenforgalmi adó bevezetését tervezi, melyet a vízummentességet élvező turistáknak kellene megfizetnie - adta hírül a szigetország budapesti konzuli képviselete.

A szigetországban közvélemény kutatást kezdeményeztek a kormány által javasolt 25-35 új-zélandi dollár, mintegy 4800-6700 forint összegű idegenforgalmi adóról, melyet az országba érkező turistáknak kéne fizetni - írja a Turizmusonline.hu.

Emerald Lakes az új-zélandi Vörös kráterbenForrás: wikimedia.org / Marcus Holland-Moritz

A befolyó adóból többek között az eTA (Electronic Travel Authorization) bevezetését valamint egy nagy biztonságú rendszer költségeit kívánják fedezni a vízummentességet élvező turisták beléptetésénél.

A tervezett adó nem vonatkozna az Ausztráliából és a Csendes-óceáni régióból (a Pacific Island Forum országai) érkező turistákra, a két évnél fiatalabb gyermekekre valamint az üzleti utazókra.

A konzultáció július 15-ével zárul, a végső döntés szeptemberre várható. Az adó bevezetésének legkorábbi időpontja november, míg az eTA eljárás beindítását 2019 közepére tervezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek