Szeptembertől drágulhatnak az új-zélandi utazások

  Új-Zéland 25-35 új-zélandi dollár közé eső idegenforgalmi adó bevezetését tervezi, melyet a vízummentességet élvező turistáknak kellene megfizetnie - adta hírül a szigetország budapesti konzuli képviselete.

  A szigetországban közvélemény kutatást kezdeményeztek a kormány által javasolt 25-35 új-zélandi dollár, mintegy 4800-6700 forint összegű idegenforgalmi adóról, melyet az országba érkező turistáknak kéne fizetni - írja a Turizmusonline.hu.

  Emerald Lakes az új-zélandi Vörös kráterbenForrás: wikimedia.org / Marcus Holland-Moritz

  A befolyó adóból többek között az eTA (Electronic Travel Authorization) bevezetését valamint egy nagy biztonságú rendszer költségeit kívánják fedezni a vízummentességet élvező turisták beléptetésénél.

  A tervezett adó nem vonatkozna az Ausztráliából és a Csendes-óceáni régióból (a Pacific Island Forum országai) érkező turistákra, a két évnél fiatalabb gyermekekre valamint az üzleti utazókra.

  A konzultáció július 15-ével zárul, a végső döntés szeptemberre várható. Az adó bevezetésének legkorábbi időpontja november, míg az eTA eljárás beindítását 2019 közepére tervezik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!